Yaşlı Köpekler için Evde Yapabileceğiniz 5 Egzersiz

Yayınlanma Tarihi: 25.07.2022

Köpekler de insanlar gibi yaşlandıkça esnekliklerini ve güçlerini kaybetmeye başlar. Kaybedilen esneklik ve güç onun eskiden yaptığı hareketleri artık yapamamasına veya yapmaya çalışırken sakatlanmasına sebep olabilir. Bununla birlikte yaşlanan dostunuzun hayatını daha konforlu hale getirmek sizin elinizdedir. Evde yapabileceğiniz basit egzersizler ile ağrı kontrolü sağlayabilir, esnekliği arttırabilir, core kaslarını güçlendirip güçlü kalmasını sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra bu egzersizler artık eskisi kadar enerjik olmayan dostunuzla vakit geçirmenin güzel bir yoludur.

1. Otur - Kalk

Otur Kalk Çalışması

En basit ve öğretmesi en kolay komutlardan biri olan otur - kalk komutu ile köpeğinizin ödül maması yardımıyla yavaşça oturup kalkmasını sağlamak arka bacak kaslarını güçlendirecektir. Bu basit ve etkili egzersiz 5-10 tekrar şeklinde uygulanabilir.

2.Arka bacaklarda yürüme

Arka Bacaklarda Yürüme

Köpeğinizin ön patilerinden tutup arka bacaklarıyla size doğru yürümesini sağlayın. Bu hareket core kaslarını güçlendirecek ve daha sağlıklı bir kas sistemine sahip olmasını sağlayacak. Bu hareketi yaparken köpeğinizin kaygan zeminde olmamasına dikkat edin.

3.Ödül maması ile esneme

Mama ile esneme Köpeğiniz oturur pozisyonda, yatar pozisyonda veya ayaktayken boynunun uzanabileceği yere ödül mamasını sırayla sağa ve sola doğru ilerletin. Ödül mamasına boynunu çevirip uzandığında boyun kasları esneyecektir. Ödül mamasını kalçasına doğru ilerletmek ayrıca bel ve sırt kaslarını da esnetecektir. Bu hareketi yavaş yapmaya özen gösterin.

4.Tasma ile yavaş ve kontrollü yürüyüş

Kontrollü Yürüyüş Köpeğinizin boyun tasmasına esnek olmayan, uzamayan bir uzatma tasması takın. Kaygan olmayan bir zeminde yavaş tempoda ve size yakın yürümesini sağlayın. Bu şekildeki yürüyüş hem core kaslarını hem de bacak kaslarını güçlendirecektir.

5.Merdiven tırmanma

Merdivenlerde Yatan Köpek Yine uzamayan ve esnemeyen bir uzatma tasma ile yavaş bir şekilde yanınızda merdiven çıkmasını sağlayın. Bu hareketi yaparken bütün patilerin her basamağa bastığından emin olun. Atlayarak çıkmasını engelleyin.

Bu yazıda anlatılan hareketler sağlıklı hayvanlar için uygundur. Köpeğinizin rutin kontrollerini sağlayan veteriner hekimden hareketler için onay alın. Herhangi bir sağlık sorunu olması halinde bu hareketler sakıncalı olabilir.

Bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz

Yeni içeriklere en önce ulaşmak için bültenimize abone olun